Product functies

marketing

Breng het verjaardagsbericht naar een hoger niveau!

May 02, 2016 — Amber Laatst bijgewerkt op July 18, 2022

Haal jij het maximale uit de verjaardagen van klanten? Waarschijnlijk niet! Je verstuurt vast een (automatisch) verjaardagsbericht, maar je doel is natuurlijk om de klant daadwerkelijk binnen te halen op de dag of in de week van zijn of haar verjaardag. Toch wil je jouw verjaardagsbericht niet over laten komen als een verkooppraatje. Wil jij originele en oprechte marketingacties voor verjaardagen creëren? Zo pak je dit aan!

Het begin: je nieuwe marketing database vullen

Als je nog niet begonnen bent met het verzamelen van de verjaardagen van klanten, dan is dit het moment. Controleer vanaf nu dus altijd even het klantendossier.

Waarom verjaardagsfelicitaties sturen werkt

Verjaardagsberichtjes zijn een perfecte manier om te connecten met je klant. Het boost namelijk klantenloyaliteit. Het is vanuit marketing oogpunt goedkoper om een bestaande klant te behouden, dan een nieuwe te werven. Klantenloyaliteit is een belangrijke drijfveer achter een groeiende onderneming.

Bied geen korting maar waarde

De strategie voor gerichte e-mailmarketing is om jouw klanten iets bijzonders te bieden, waarbij de sleutel tot succes een specifiek aanbod is. En laten we eerlijk zijn: bijna alle salons bieden klanten een leuke korting voor hun verjaardag. Daarom raad ik aan een cadeau van waarde in plaats van een korting aan te bieden. Een service, in tegenstelling tot een product, kost je namelijk niet zo veel maar is in de ogen van klanten heel veel waard!

verjaardagsbericht salon marketing

Drie tips op een rij:

  • Kies een behandeling die niet lang duurt (minder dan 30 minuten) en voor jouw salon natuurlijk niet te duur is.
  • Kies een behandeling die visueel is, zodat klanten een voor/na verschil kunnen zien.
  • Kies een behandeling die goed geschikt is voor vervolgbehandelingen/boekingen.

Of laat de klant kiezen

Misschien wil je jouw jarige klanten juist graag zelf laten kiezen? Dan kun je het ook op een andere manier aanpakken. Wat dacht je van onderstaand idee: geen cadeau in de vorm van een korting maar juist in de vorm van een waardebon.

voorbeeld verjaardagsbericht salon

Timing

Klanten kennen de afspraakbevestigingen, herinneringen en eventuele nieuwsbrieven die zij per mail van jou ontvangen. Zij zullen dus aangenaam verrast zijn wanneer zij een persoonlijk bericht als: “Esther, van harte gefeliciteerd namens Salon X” in hun inbox zien staan. Met de inhoud, een waardebon van € 20,00, pak je jouw jarige klant helemaal in.

Aanbod

Een waardebon van €20,00 voelt voor de klant als contant geld, dat ook nog eens uitgegeven kan worden aan een behandeling naar keuze. Een ander voordeel is dat een geldbedrag als €20,00 een waarde is die direct duidelijk is, vergeleken met een bepaald percentage aan korting.

Upselling

Mensen die een cadeaubon hebben gekregen, neigen een duurdere dienst te boeken dan het bedrag van de bon. Ga maar eens na. Als je een bon hebt van €20,00 kun je dat zien als vermindering op een dienst die normaal te duur voor je is.

Content

Jouw bericht moet de jarige klant aanmoedigen om een afspraak te boeken in de week van hun verjaardag, of zelfs op de dag zelf! Hoe krijg je dit voor elkaar?

  • Gebruik een onderwerpregel die de aandacht trekt
  • Bied een onweerstaanbaar aanbod
  • Vergeet geen deadline toe te voegen (tot wanneer kan er van dit aanbod gebruik gemaakt worden?)
  • Maak duidelijk welke actie klanten moeten uitvoeren (als je jouw klanten niet vraagt om te reageren en te boeken, dan zullen ze het ook niet doen!)

Jouw verjaardagsbericht in een nieuw jasje

Een e-mailbericht op de verjaardag van een klant is een vorm van marketing die zeker werkt. Het nadeel is dat het je zomaar veel tijd kan kosten! Salonized biedt een e-mailmarketing omgeving die het opmaken van een leuk verjaardagsbericht een stuk makkelijker maakt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van onze salon software? Neem dan gerust contact met ons op!

Amber Korfage

Head of Product

Amber noemen we ook wel Miss Salonized. Ze heeft inmiddels een aantal verschillende functies bekleed en kent alle hoeken en gaten van het systeem. Ze is daarom de aangewezen persoon om in haar huidige rol als Product Manager jou op de hoogte te houden van de laatste Salonized ontwikkelingen.

Maak in twee eenvoudige stappen je account aan

Of je nu alleen werkt of in een team; Salonized staat klaar voor jou. Eenvoudig, maar zeer effectief.

Aan de slag 14 dagen gratis proefperiode